5. Matni gjithçka duke përdorur panelet e kontrollit

Mënyra e vetme për të vlerësuar progresin është matja e tij. Përdorni Google Analytics për të gjurmuar matjet tuaja më të rëndësishme, si numri i vizitorëve, faqet e uljes, normat e konvertimit për buletinin dhe blerjet tuaja, etj. Përdorni mjete falas si ato të ofruara nga Moz dhe Similarweb për të krahasuar veten me konkurrencën. Lidhni matjet e mediave sociale dhe reklamat në një panel kontrolli që ofron një pamje tërësore të biznesit. Por mos shpenzoni shumë kohë duke bashkuar të dhënat. Mbajeni të thjeshtë në mënyrë që të mund të lexoni shpejt se si jeni duke kaluar ndërkohë që pjesën më të madhe të kohës tuaj e kaloni duke bërë gjërat që rrisin biznesin tuaj.

6. Testoni, ritestoni dhe provoni përsëri

Google kohët e fundit prezantoi një mjet të shkëlqyeshëm të quajtur Optimize. Optimize ju lejon të kryeni shpejt teste në faqen tuaj të internetit, ose në faqet individuale të internetit. Duke krijuar teste A/B që shërbejnë për tituj të ndryshëm faqesh, çmime produktesh, ngjyra të butonave, etj., mund të fitoni njohuri se çfarë funksionon dhe çfarë jo, bazuar në atë që po përpiqeni të arrini. Gjurmo se cilat deklarata të pozicionimit të tregut rezultojnë në regjistrimet më të shumta në buletinin e lajmeve, ose cili model çmimi jep të ardhurat më të mëdha. Vrapimi i testeve duhet të jetë një aktivitet i vazhdueshëm që në thelb do të thotë se po merrni formulën fituese nga testi juaj A/B dhe më pas po kryeni një test tjetër A/B duke përdorur atë si bazë. Lidhni testet me analitikën tuaj të të dhënave për të gjurmuar se çfarë funksionon (dhe jo) me kalimin e kohës.

Shumica e startupeve të vogla nuk kanë fonde të mëdha. Kjo është arsyeja pse truket e rritjes janë kaq të rëndësishme. Përdorni strategjitë e zgjuara të angazhimit të klientit, për të ndërtuar bazën për tërheqjen e tregut. Mund t’ju duhet t’i jepni pak kohë për të dhënë rezultate, por kjo është gjithashtu ajo që nevojitet për të krijuar një biznes të qëndrueshëm.

inc.com