TipTop, startup që ofron para të menjëhershme për pajisjet elektronike, po lançon TipTop Shop: një mënyrë për përdoruesit për të blerë dhe tregtuar pajisje. TipTop Shop bazohet në suksesin e TipTop Cash, i cili u publikua në fund të vitit të kaluar. Ai i lejon njerëzit të marrin pagesa të menjëhershme për pajisjet elektronike si telefonat inteligjentë, iPad-ët, kamerat, sistemet e lojërave dhe më shumë.

Shumë njerëz shesin pajisje të vjetra për të blerë të reja dhe nganjëherë ata nuk duan gjithmonë modelin më të fundit dhe më të shtrenjtë. Tradicionalisht, konsumatorët i drejtohen platformave të shitjes, ose përdorin programe tregtare që shpesh japin karta dhuratash që mund të vendosen për një blerje të re.

TipTop dëshiron të heqë telashet duke kombinuar të dyja anët e ekuacionit. Njerëzit mund të blejnë pajisje të reja, me kuti të hapura dhe të rinovuara përmes parave të gatshme dhe blerjeve.

“Ju keni këtë karrocë të unifikuar të tregtisë, e cila ju lejon të tregtoni gjithçka që keni”, tha themeluesi i startup-it, Bastian Lehmann.

Klientët mund të tregtojnë një Samsung Galaxy të vjetër për një zbritje në një iPad, një Apple HomePod mini për një Nintendo Switch ose një iPhone për një telefon Nothing. Klientët gjithashtu mund të bëjnë një blerje pa tregtim.

TipTop përpunon pagesat përmes Stripe dhe trajton dërgesat. Ndryshe nga platformat si eBay dhe Facebook Marketplace, konsumatorët nuk po blejnë produkte në TipTop nga konsumatorët e tjerë, pasi pajisjet janë në pronësi të vetë startup-it.

Lehmann shtoi se muajin e ardhshëm, startup-i do të lançojë një produkt të ri që do t’u japë tregtarëve mundësinë për të drejtuar programe tregtare të menjëhershme.

techcrunch.com