21.8 C
Pristina
spot_img

A ka më shumë rëndësi personaliteti, apo përvoja e kaluar kur punësoheni?

Date:

Share:

Çdo menaxher punësimi dëshiron të gjejë kandidatin perfekt për këtë punë. Por, procesi i aplikimit është ngritur kundër tyre. Në mënyrë tipike, hapi i parë përfshin rishikimin e një CV dhe ndoshta një letër motivuese që liston aftësitë dhe përvojën e vështirë të aplikantit. Fatkeqësisht, shumë punëkërkues nuk e kalojnë këtë fazë fillestare të shqyrtimit, nëse përvoja e tyre e mëparshme nuk përputhet plotësisht me listën e vendeve të punës dhe ata kurrë nuk kanë mundësinë të shfaqin personalitetin e tyre në një intervistë.

Teknologjia po i ndihmon menaxherët e punësimit të kapërcejnë këtë pengesë. Platformat e reja, të tilla si CandidateView, u kërkojnë punonjësve të mundshëm të regjistrojnë veten duke iu përgjigjur pyetjeve të intervistës të personalizuara. Në këtë mënyrë, menaxherët e punësimit mund të kuptojnë shpejt personin që qëndron pas CV-së përpara se të vendosin nëse do t’i thërrasin apo jo.

Por, cilat janë disa nga tiparet kryesore të personalitetit që menaxherët duhet të kërkojnë përpara se të punësojnë një punonjës? Këtu janë pesë atribute që ekspertët thonë se do të ndihmojnë në parashikimin, nëse ky person do të jetë i përshtatshëm për kompaninë tuaj.

1. Aftësi të mira për njerëzit

Të sillesh mirë me të tjerët është po aq e rëndësishme në vendin e punës. Ju dëshironi të punësoni punonjës që janë komunikues të mirë, bashkëpunëtorë dhe që janë thjesht të lehtë për t’u afruar.

Miliarderi Richard Branson argumenton se një personalitet i mirë “gjithmonë fiton mbi zgjuarsinë e librit”. Në një artikull të quajtur “Ju nuk mund të falsifikoni personalitetin, pasionin ose qëllimin”, ai shkruan: “Njohuritë e kompanisë dhe aftësitë specifike të punës mund të mësohen, por ju nuk mund të trajnoni një personalitet. Ne kërkojmë njerëz që janë miqësorë. dhe të vëmendshëm dhe që pëlqejnë të punojnë me të tjerët.”

2. Zgjidhës i problemeve

Një rezyme mund t’ju tregojë se sa kohë ka punuar një punonjës i mundshëm në një punë të caktuar dhe çfarë ka arritur, por sa të mirë janë ata në zgjidhjen e problemeve? Aftësia për të përballuar dhe zgjidhur sfidat ballë për ballë është një karakteristikë që duhet në çdo biznes.

3. Të sigurt

CV-ja e një kandidati për punë mund t’ju tregojë se ata kanë arritur shumë në karrierën e tyre. Por kompetenca është një gjë, të pasurit vetëbesim e shtyn një person të kalojë vijën e finish-it. Pavarësisht nëse kandidati juaj i punës vjen në nivel të ri apo të lartë, vetëbesimi i tyre ka rëndësi kur komunikojnë me të tjerët, marrin vendime dhe marrin rreziqe.

Kërkoni punonjës që mund të shpjegojnë pikat e tyre të forta me shembuj të jetës reale nga punët e kaluara. Nëse dikush shmang kontaktin me sy, ose ka probleme të flasë qartë gjatë intervistës, kjo mund të jetë një “red flag”.

4. I besueshëm

Besimi është themeli i një marrëdhënieje të fortë menaxher-punonjës. Pa të, ju do të ndiheni vazhdimisht në ankth për delegimin e çdo përgjegjësie dhe, ose do t’a shmangni këtë bashkëpunëtor, ose do të filloni t’i menaxhoni ato.

Besueshmëria është një nga ato aftësi të buta që është e vështirë të parashikohet vetëm duke parë përvojën e dikujt në të kaluarën. Sigurohuni që të identifikoni kandidatët me një histori të qëndrueshme pune, të cilët nuk shkojnë në punë çdo disa muaj. Punonjësit e besueshëm priren të angazhohen në role për periudha të gjata. Gjithashtu, kontrolloni referencat e tyre. Nëse nuk doni të pyesni paraprakisht nëse ata janë të besueshëm, pyesni për të dhënat e tyre të pjesëmarrjes, qëndrueshmërinë dhe nëse një punëdhënës i kaluar ishte i kënaqur t’i caktonte një detyrë të ndërlikuar.

5. Trajner

A është punonjësi i mundshëm i hapur për të mësuar, apo mendojnë se e dinë se si duhet të jetë gjithçka? Nëse përgjigja është kjo e fundit, ju dëshironi të qëndroni larg. Një tipar kyç i personalitetit është hapja ndaj të mësuarit. Ju dëshironi të punësoni një punonjës që është i etur të rritet dhe ka mjaft përulësi për të bërë pyetje nëse nuk di të bëjë diçka.

Për të përcaktuar nëse dikush mund “të stërvitet” , pyeteni për përvojat e tyre të kaluara duke mësuar nga një koleg. Kërkojuni të ndajnë një përvojë në të cilën kanë mësuar një aftësi të re nga dikush në vendin e punës. Pyetini se çfarë mësuan dhe pse ishte kuptimplotë për ta.

entrepreneur.com

 

Abonohuni

━ artikuj të ngjashëm

spot_img