6.9 C
Pristina
spot_img

Bujqësi

spot_imgspot_img

Monitorimi i shëndetit të bimëve përmes teknologjive moderne

Vendet e Bashkimit Evropian janë të përkushtuara ndaj zhvillimit të teknologjive më moderne të sensorëve dhe Inteligjencës Artificiale me qëllim përmirësimin e monitorimit të shëndetit të bimëve dhe përshpejtimin...

Sa mund t’i kushtojnë ekonomisë europiane protestat e fermerëve?

Historia e protestave aktuale të fermerëve europianë mund të gjurmohet në Marrëveshjen e Gjelbër (2019) e cila përfshinte ndryshime të rëndësishme për të arritur neutralitetin klimatik. Qëllimi i marrëveshjes...

Digjitalizimi i bujqësisë është e ardhmja drejt suksesit

Bujqësia mbetet një sektor kryesor në shumë vende në zhvillim, ndërkohë që ferma e vogël mbetet aktiviteti kryesor për shumicën e njerëzve në shumë vende me të ardhura të...

Zgjatet deri më 14 Dhjetor afati për aplikim për grante në bujqësi

Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, konkretisht Agjencia për Zhvillimin e Bujqësisë ka zgjatur afatin për aplikim për masat mbështetëse në kuadër të Programit për Zhvillim Rural -...

Kosova me financimin buxhetor ndër më të lartin për bujqësinë në rajon

Kosova është renditur si vendi me financimin më të lartë të sektorit të bujqësisë në raport me PBB-në e bujqësisë së BE-së në krahasim me vendet e rajonit ballkanik,...

Sand to Green startupi maroken që transformon një pjesë të shkretëtirës në një plantacion të qëndrueshëm

Ndryshimi i klimës nënkupton që shkretëtirëzimi është një problem në rritje, me 250 milionë njerëz të ndikuar drejtpërdrejt nga degradimi i tokës dikur pjellore. Çështja prek një të tretën e...

Abonohuni

━ më të lexuarat

Digjitalizimi i bujqësisë është e ardhmja drejt suksesit

Bujqësia mbetet një sektor kryesor në shumë vende në zhvillim, ndërkohë që ferma e vogël mbetet aktiviteti kryesor për shumicën e njerëzve në shumë...

Përmbyllet Panairi “AgroKos”, prodhuesit kërkojnë mbështetjen e institucioneve

Panairi Ndërkombëtar “AgroKos”, është përmbyllur të premten në Prishtinë. Në këtë Panair kanë marrë pjesë 130 biznese nga shumë vende për të prezantuar produktin...

Sa mund t’i kushtojnë ekonomisë europiane protestat e fermerëve?

Historia e protestave aktuale të fermerëve europianë mund të gjurmohet në Marrëveshjen e Gjelbër (2019) e cila përfshinte ndryshime të rëndësishme për të arritur...

Monitorimi i shëndetit të bimëve përmes teknologjive moderne

Vendet e Bashkimit Evropian janë të përkushtuara ndaj zhvillimit të teknologjive më moderne të sensorëve dhe Inteligjencës Artificiale me qëllim përmirësimin e monitorimit të...

Sand to Green startupi maroken që transformon një pjesë të shkretëtirës në një plantacion të qëndrueshëm

Ndryshimi i klimës nënkupton që shkretëtirëzimi është një problem në rritje, me 250 milionë njerëz të ndikuar drejtpërdrejt nga degradimi i tokës dikur pjellore. Çështja...