5.8 C
Pristina
spot_img

Themeluesi i Telegram thotë se kompania do të bëhet fitimprurëse vitin e ardhshëm

Date:

Share:

Themeluesi i Telegram, Pavel Durov tha se kompania pret të godasë përfitueshmërinë vitin e ardhshëm me synimin për të dalë në publik në të ardhmen.

Aplikacioni i bisedës, i cili kapërceu 900 milionë përdorues, po fiton “qindra milionë dollarë” përmes reklamave dhe abonimeve, është shprehur Durov në një intervistë. Ai përmendi se ndërsa investitorët globalë i kanë ofruar kompanisë para, në një vlerësim më shumë se 30 miliardë dollarë, Telegram synon të dalë publik në të ardhmen.

“Arsyeja kryesore pse filluam të fitonim para është sepse donim të mbeteshim të pavarur. Në përgjithësi, ne e shohim vlerën në një IPO si një mjet për të demokratizuar aksesin në vlerën e Telegramit”, tha ai.

Telegram lançoi një abonim Premium dy vjet më parë dhe brenda disa muajsh kaloi shifrën e 1 milion përdoruesve me pagesë. Kompania ofron gjithashtu zgjidhje reklamash për kanale një-në-shumë dhe planifikon të nisë ndarjen e të ardhurave nga reklamat me pronarët e kanaleve këtë muaj. Durov i tha se, zgjidhjet e reklamave aktualisht janë të kufizuara në gjeografi të caktuara dhe kompania i detyron agjencitë të shpenzojnë nga 1 milion deri në 10 milion €. Telegram po kërkon të zgjerojë ofertat e reklamave globalisht këtë vit dhe gjithashtu të krijojë vend për shpenzuesit e vegjël të biletave.

Në fillim të këtij muaji, kompania njoftoi se përdoruesit personalë mund të konvertojnë llogaritë e tyre në llogari biznesi duke paguar një tarifë abonimi.

Përveç këtyre zgjidhjeve, Telegram ka eksperimentuar edhe me projekte të bazuara në “blockchain” përmes fondacionit TON. Në dhjetor 2022, kompania nxori në ankand emrat e përdoruesve premium duke përdorur TON Blockchain për t’i lejuar njerëzit të përdorin aplikacionin pa asnjë kartë SIM. Në shtator 2023, Telegram shtoi një portofol kripto të vetë-kujdesit globalisht, përveç në SHBA .

Durov ka thënë në të kaluarën se Telegram dëshiron të lançojë chatbot të fuqizuar nga AI për shërbimin ndaj klientit për përdoruesit e biznesit. Kompania gjithashtu planifikon të investojë në AI për të zgjidhur çështjet e moderimit që shpesh mundojnë platformën.

techcrunch.com

Abonohuni

━ artikuj të ngjashëm

spot_img