6.9 C
Pristina
spot_img

Rajonale

spot_imgspot_img

Pesticidi i dëmshëm në perimet nga Maqedonia e Veriut, pavarësisht ndalimit

Nga kufiri kroat vetëm brenda këtij viti janë kthyer tri dërgesa, ndërsa vitin e kaluar një, me produkte ushqimore bujqësore të Maqedonisë së Veriut kjo pasi në bazë të...

BSH ngre alarmin për rreziqet klimatike në ekonomi

Prezantohet Raporti i Tranzicionit të Bankës Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim  (BERZH) 2023-2024. Me tranzicionin e gjelbër si një nga prioritetet e saj kryesore, Banka mbështeti investimet në energjinë...

Importet e Kosovës nga shtetet CEFTA-s në dhjetor arritën një vlerë prej 69,1 milionë eurove

Gjatë muajit dhjetor të vitit 2023, tregtia mes Kosovës dhe vendeve të CEFTA-s (Marrëveshja e Tregtisë së Lirë të Europës Qendrore) u shënua me një rënie të qarkullimit të...

Komisioni Europian e pranon, banerat cookie në uebsajte janë bërë shqetësuese

Shumica e vizitorëve të uebsajteve në vitet e fundit janë ballafaquar me banera pop-up të cilët kërkojnë aprovimin e përdoruesve përfshirë për cookie edhe për funksionalitetet më bazike. Kriteri për...

Ku pritet të ringjallet tregu i pronave gjatë vitit 2024 në Europë?

Investimet europiane të pasurive të paluajtshme janë në nivelin më të ulët të dekadës dhe shumë parashikime presin që viti 2024 të jetë viti për të ndryshuar këtë prirje,...

Rritet papunësia në Gjermani

Numri i të papunëve në Gjermani u rrit paksa në dhjetor, edhe pse në nivel në të ulët sesa prisnin analistët. Ndërkaq niveli i papunësisë më 2023 ishte më...

Abonohuni

━ më të lexuarat

Pesticidi i dëmshëm në perimet nga Maqedonia e Veriut, pavarësisht ndalimit

Nga kufiri kroat vetëm brenda këtij viti janë kthyer tri dërgesa, ndërsa vitin e kaluar një, me produkte ushqimore bujqësore të Maqedonisë së Veriut...

Rritet papunësia në Gjermani

Numri i të papunëve në Gjermani u rrit paksa në dhjetor, edhe pse në nivel në të ulët sesa prisnin analistët. Ndërkaq niveli i...

Çfarë nevojitet për rritjen e ekonomive të Ballkanit Perëndimor?

Mes tensioneve të shtuara rajonale dhe globale, thellimi i mëtejshëm i integrimit të ekonomive të Ballkanit Perëndimor me Bashkimin Europian përfaqëson një mënyrë përpara...

Parashikimi i frikshëm i FMN-së lidhur me çmimet në Europë

Ka pak shanse për një recesion të thellë në Europë, sipas një vlerësimi të FMN, pavarësisht ciklit të paprecedentë të shtrëngimit të kredisë, i...

Komisioni Evropian prezanton planin e ri për Ballkanin Perëndimor: Gjashtë miliardë euro grante dhe kredi

Komisioni Evropian miratoi sot një plan të ri të për Ballkanin Perëndimor, me qëllim që të sjellë disa nga përfitimet e përpara pranimit në...