13.7 C
Pristina
spot_img

A doni të shisni shtëpinë tuaj shpejt dhe lehtë?! Ja këshillat që na jep ekspertja

Date:

Share:

Kënaqësia që merr pasi përfundon një projekt që e ke ideuar vetë, pa arkitektë është shumë e madhe, sidomos nëse është një shtëpi investimi dhe e di që një ditë do të duhet ta shesësh. Shitja e shtëpisë mund të jetë një detyrë e vështirë, por me strategjinë e duhur, mund ta bëni procesin më të lehtë dhe më efikas. Ja disa këshilla se si ta bëni procesin e shitjes së shtëpisë suaj të shpejtë dhe të lehtë:

1.Përmirësoni pamjen e jashtme: Një shtëpi e mirë-lyer dhe e dekoruar me lule natyrale mund të tërheqë vëmendjen e blerësve dhe të krijonjë një përshtypje të parë pozitive.

2.Pastrojeni shtëpinë: Hiqni objektet personale dhe pastroni hapësirën për të lejuar blerësit të imagjinojnë veten duke jetuar aty. Neutralizoni dekorin dhe krijoni një hapsirë të pastër dhe të zbrazët.

3.Caktoni çmimin e duhur: Hulumtoni tregun dhe caktoni një çmim konkurrues për shtëpinë tuaj. Një çmim i lartë mund të largoje blerësit, ndërsa një çmim i ulët mund të çojë në humbje të mundësive per fitim. Konsultohuni me një agjent real estate profesional dhe me eksperiencë në zonën tuaj.

4.Fotografi profesionale: Në rast se shtëpinë do ta shisni vetë, pa ndërmjetësues të pasurive të paluajtshme ,atëherë investoni në fotografi profesionale për të paraqitur shtëpinë tuaj në dritën e saj më të mirë. Fotot e cilësisë së lartë mund të tërheqin më shumë blerës dhe të ndezin interesin për pronën tuaj.

5.Marketimi efektiv: Përdorni një gamë të gjerë kanalësh marketingu për të arritur blerësit potencialë. Përveç metodave tradicionale si shenjat në oborr dhe reklamat në gazeta, përfitoni nga platformat online, mediat sociale dhe faqet e internetit të patundshmërisë për të zgjeruar përfaqësimin tuaj. Bëjini boost postimeve tuaja 🙂

6.Theksoni pikat unike: Identifikoni dhe theksoni pikat unike të shtëpisë tuaj. Për shembull pamja nga ballkoni, pajisjet e përmirësuara, teknologji e lartë në shtëpi me automatizime në hapje mbyllje portash, grilash, ndriçimi, orientimi nga dielli etj

7.Jini fleksibël me vizitat: Bëjeni të lehtë për blerësit potencialë të shohin shtëpinë tuaj duke qenë fleksibël me pritjet e vizitorëve për shtëpinë tuaj. Përshtatuni me oraret që kërkojnë blerësit dhe ofroni ture virtuale me video për palët e interesuara që nuk mund të vizitojnë dot pronën në person.

8.Mirëmbani shtëpinë: Bëni riparimet e nevojshme për të siguruar që shtëpia të jetë në gjendje të mirë kur të listohet. Një pronë e mirëmbajtur nxit besimin te blerësit dhe mund të ndihmojë në shpejtësimin e procesit të shitjes.

9.Punoni me një profesionist:Konsideroni të punoni me një agjent të patundshmërisë për t’ju udhëzuar në procesin e shitjes. Një agjent me përvojë mund të ofrojë ide te vlefshme, të bisedojë në emrin tuaj me bleresit dhe të lehtësojë transaksionin nga fillimi në fund duke ju kursyer kohë dhe angazhim personal.

10.Thuajini blerësit ‘Ta gëzosh shtëpinë’: Një ndjenjë pozitive dhe mirëpritëse mund të bëjë ndryshimin në mbylljen e një marrëveshjeje./Artikull ekskluziv i Business Magazine Albania.

Nga Adja Angjeli, Real Estate Consulant

 

Abonohuni

━ artikuj të ngjashëm

spot_img