6.9 C
Pristina
spot_img

Ja se për çfarë shërben butoni i vogël në rripin e sigurimit

Date:

Share:

 

Një rrip sigurimi mbron pasagjerët kundër lëvizjeve të forta ose të nxituara që mund të ndodhin gjatë një përplasjeje ose ndalimesh të papritura. Qëllimi kryesor është zvogëlimi i mundësive për vdekje ose lëndime të rënda gjatë aksidenteve.

Ka një gjë të rëndësishme për rripin e sigurimit që nuk është i njohur për shumë njerëz. Ka një buton të veçantë në të i cili është mjaft i dobishëm. Sipas raportimeve, një video është postuar së fundi në TikTok nga një llogari e quajtur @epiccfacts, e cila jep informacione në lidhje me butonin në rripin e sigurimit. Edhe pse puna e tij është mjaft e lehtë, shumë njerëz nuk dinë për përdorimin e tij. Në realitet, butoni parandalon që shtrëngimi i rripit të sigurimit të kthehet prapa.

Ka një shtrëngim në rripin e sigurimit dhe kur personi i ulur në sedilje tërheq rripin e sigurimit anash, kopsa futet brenda brazdës së bërë anash, ku ngec. Por kur shtrëngimi hiqet, lirohet dhe mund të rrëshqasë poshtë në rrip. Për të shmangur shqetësimin e vendosjes së tij vazhdimisht, ky buton i vogël vihet në dispozicion në rripin e sigurimit, i cili parandalon kthimin e shtrëngimit prapa dhe e mban shtrëngimin në pozicionin e duhur. Kjo kufizon lëvizjen e shtrëngimit në një pikë të caktuar. Ky buton është mjaft i vogël në madhësi dhe zakonisht injorohet nga njerëzit.

Domethënë, është një buton për kufizuesin e rripit të sigurimit. Falë tij, gjithmonë do ta dini se ku është kopsa dhe nuk do t’ju duhet ta kërkoni me nxitim.

 

Abonohuni

━ artikuj të ngjashëm

spot_img