6.9 C
Pristina
spot_img

Mashtrimi është kudo – Ndiqni këtë udhëzues për të siguruar transaksionet tuaja në internet

Date:

Share:

Prevalenca e mashtrimit për transaksionet tona është një shqetësim në rritje si për konsumatorët ashtu edhe për bizneset, siç theksohet në një raport të vitit 2021 nga firma e parandalimit të mashtrimit SEON, e cila regjistroi 1,862 shkelje të të dhënave që prekin 293 milionë individë. Kriminelët kibernetikë përdorin taktika të sofistikuara, duke shfrytëzuar dobësitë në sistemet online për të fituar akses të paautorizuar në të dhëna të ndjeshme. Sipas një sondazhi të fundit, 65% e të anketuarve thanë se organizatat e tyre përjetuan aktivitet mashtrimi në tentativë ose të suksesshëm në 2022.

Për pronarët e bizneseve të vogla, garantimi i sigurisë së transaksioneve në internet është i panegociueshëm. Përtej humbjeve financiare, rënia viktimë e mashtrimit mund të dëmtojë reputacionin tuaj dhe të dobsojë besimin e klientit. Prioriteti i masave të sigurisë është çelësi për ruajtjen e biznesit tuaj dhe ruajtjen e besueshmërisë. Investimi në protokolle të fuqishme sigurie dhe qëndrimi vigjilent ndaj kërcënimeve në zhvillim mund të rrënjos besimin te klientët tuaj dhe të mbrojë integritetin e markës suaj. Me mashtrimin e pagesave që pritet të vazhdojë të rritet, parashikohet të kushtojë 40.62 miliardë dollarë deri në vitin 2027, duke theksuar rëndësinë e qëndrimit proaktiv në mbrojtjen e biznesit tuaj kundër kërcënimeve në internet.

 

Roli i shërbimeve bankare në siguri
Bankat përdorin kriptim të fortë për të mbajtur të sigurta transaksionet në internet. Kriptimi gërmon informacione të rëndësishme, kështu që vetëm njerëzit e autorizuar mund ta lexojnë atë. Kjo ndalon hakerat që ta vjedhin ose ndryshojnë atë gjatë transaksionit. Bankat ndjekin rregulla strikte sigurie për të mbrojtur të dhënat e klientëve nga fillimi deri në fund të çdo transaksioni. Kjo do të thotë që të dhënat tuaja personale dhe financiare janë të sigurta nga kriminelët kibernetikë që mund të përpiqen t’i qasen në mënyrë të paligjshmeDuke u fokusuar te siguria, bankat mbrojnë informacionin tuaj dhe krijojnë besim me klientët, duke e bërë bankingun online më të sigurt për të gjithë. Ky përkushtim ndaj sigurisë siguron që transaksionet tuaja në internet të jenë të sigurta, duke ju dhënë paqe mendore duke e ditur se të dhënat tuaja të ndjeshme janë të mbrojtura mirë në çdo hap.

 

Zbuloni mashtrimet e phishing
Mashtrimet e phishing mbeten një kërcënim i përhapur, me kriminelët kibernetikë që përdorin taktika mashtruese për të mashtruar individët që të zbulojnë informacione konfidenciale. Rreth 22% e të gjitha shkeljeve të të dhënave janë për shkak të mashtrimeve të phishing, duke i bërë ato një nga krimet më të zakonshme kibernetike. Këto mashtrime shpesh përfshijnë emaile mashtruese, tekste ose thirrje telefonike që imitojnë entitete legjitime si bankat ose agjencitë qeveritare. Pronarët e bizneseve të vogla duhet të edukojnë veten dhe punonjësit e tyre për shenjat treguese të mashtrimeve të phishing, duke përfshirë lidhjet e dyshimta, emrat e domain të shkruar gabimisht dhe kërkesat për informacione të ndjeshme. Duke ushtruar kujdes dhe duke verifikuar vërtetësinë e komunikimeve, bizneset mund të zbusin rrezikun për të rënë viktimë e këtyre skemave keqdashëse.

Rritni sigurinë me vërtetimin me dy faktorë
Autentifikimi me dy faktorë (2FA) është një metodë e përdorur gjerësisht për sigurinë e pagesave në internet. 2FA dhe Autentifikimi me shumë faktorë (MFA) janë mjete të fuqishme që mund të parandalojnë mbi 99,9% të sulmeve të komprometimit të llogarisë. Ai shton një shtresë shtesë mbrojtjeje në llogaritë tuaja duke kërkuar dy formularë verifikimi përpara se të jepni akses. Kjo zakonisht përfshin një kombinim të diçkaje që përdoruesi di (si një fjalëkalim) dhe diçkaje që ai posedon (si një pajisje celulare ose token sigurie). Me 2FA, ju merrni alarme të menjëhershme nëse dikush përpiqet të shkelë llogarinë tuaj duke përdorur phishing ose mashtrime të tjera. Edhe nëse një faktor rrezikohet, i dyti vepron si pengesë kundër hyrjes së paautorizuar. Zbatimi i 2FA është një lëvizje e zgjuar për bizneset e vogla, pasi ul ndjeshëm rrezikun e aksesit të paautorizuar dhe rrit mbrojtjen kundër kërcënimeve kibernetike. Rritja e parashikuar e 2FA me 17.28% dhe vlera e tij e parashikuar prej 44.05 miliardë dollarë deri në vitin 2030 nënvizojnë rëndësinë e tij në adresimin e rreziqeve në rritje të sigurisë kibernetike.

Merrni njoftime për transaksionet
Njoftimet e transaksioneve janë një mburojë e fuqishme kundër mashtrimit financiar dhe pasigurisë, duke fuqizuar pronarët dhe klientët e bizneseve të vogla. Sinjalizimet e menjëhershme zhurmojnë në telefonin tuaj kur ndodh një transaksion, duke ju dhënë dorën e sipërme për të dalluar çdo aktivitet të dyshimtë përpara se ai të dalë jashtë kontrollit. Me këtë lloj monitorimi në kohë reale, bizneset mund të bllokojnë transaksionet e paautorizuara ose mashtruese në fillim, duke i mbajtur humbjet në minimum dhe rreziqet nën kontroll. Por nuk ka të bëjë vetëm me mbrojtjen e fundit; ka të bëjë gjithashtu me ndërtimin e besimit dhe transparencës në çdo ndërveprim. Njoftimet e transaksioneve fuqizojnë klientët të marrin një rol aktiv në mbrojtjen e llogarive të tyre, duke forcuar lidhjen midis bizneseve dhe klientelës së tyre të çmuar.

 

Partneritet me ofruesit e pagesave të sigurta
Zgjedhja e një ofruesi të besueshëm të pagesave është thelbësore për bizneset e vogla që kërkojnë të sigurojnë transaksionet e tyre në internet. Ofruesit e besuar ofrojnë zbulim të fortë të mashtrimit, ndjekin rregulloret e industrisë dhe mbajnë standarde të sigurisë së lartë. Kur zgjedh një partner, bizneset duhet të vlerësojnë faktorë si metodat e kriptimit, pajtueshmërinë me rregulloret PCI DSS, tarifat e transaksionit dhe cilësinë e mbështetjes së klientit. Me kompanitë e shumta të pagesave B2B të disponueshme, zgjedhja e duhur është thelbësore. Duke u bashkuar me një ofrues pagesash me reputacion, bizneset e vogla mund të rrisin sigurinë e transaksioneve dhe të sigurojnë një përvojë të qetë dhe të sigurt pagese për klientët.

Ruajtja e biznesit tuaj të vogël kundër mashtrimit të pagesave në internet kërkon një qasje proaktive të sigurisë dhe menaxhimit të rrezikut. Duke u njohur me taktikat e mashtruesve, duke zbatuar masa të forta sigurie dhe duke u bashkuar me ofrues shërbimesh të besueshme, ju mbroni biznesin dhe klientët tuaj nga rreziku gjithnjë i pranishëm i krimit kibernetik. Qëndroni të përditësuar për kërcënimet e reja, edukoni ekipin tuaj mbi praktikat më të mira të sigurisë në internet dhe bëni sigurinë dhe integritetin prioritetet kryesore në operacionet e biznesit tuaj. Me këto hapa, ju krijoni një mbrojtje të fortë kundër mashtrimit në internet, duke siguruar sigurinë e biznesit tuaj dhe besimin e klientëve tuaj.

entrepreneur

Abonohuni

━ artikuj të ngjashëm

spot_img