6.9 C
Pristina
spot_img

Sondazhi: Sa i njohin kosovarët konceptet thelbësore financiare?

Date:

Share:

 

Sondazhi Global i Shkathtësive Financiare i S&P e përkufizon “Financial Literacy” (Edukimin Financiar) si aftësinë për të kuptuar konceptet thelbësore financiare në marrjen e vendimeve të informuara në lidhje me kursimin, investimin dhe huazimin.

Fatkeqësisht, Shqipëria dhe Kosova janë të fundit në Evropë, sa i përket njohurive të qytetarëve për konceptet financiare. Sipas këtij sondazhi, vetëm rreth 20 për qind e të rriturve në Kosovë kanë njohuri/shkathtësi financiare adekuate. Ndërkaq, në shtete si Gjermania, Finlanda apo Suedia, mbi 70 për qind e të rriturve kanë njohuri adekuate financiare. /Buletini Ekonomik/

Abonohuni

━ artikuj të ngjashëm

spot_img