6.9 C
Pristina
spot_img

Edukim

spot_imgspot_img

10 Këshilla japoneze për sukses, për të 20-tat si jetë e qetë dhe të 30-tat si vitet e betejave reale të ekzistencës

Lexoni dhe mbani mend këto 10 këshilla për të qenë gati për betejat e jetës: 1. Në të 20-tat kapërceni argëtimin e pakuptimtë, tani është koha për t'u fokusuar në...

Pesë gjuhët e dashurisë (The Five Love Languages) – Gary Chapman

Pesë gjuhët e dashurisë Përmbledhje Libri Hyrje Çfarë ka për mua? Sillni vëmendje të përtërirë në mënyrën se si komunikoni me partnerin tuaj. Anglisht, Mandarin, Suahili, Keçua: bota është plot me gjuhë dhe...

Kontrata e Lisingut Financiar në Fushën e Transportit Detar

Kontrata e lisingut (leasing) ose e quajtur ndryshe lisingu financiar (Qeraja Financiare), konsiderohet si një nga kontratat më të përdorura në fushën e kreditimit për transportin. Megjithëse nuk është e rregulluar...

Tri arsye pse kontratat me shkrim janë në dobi të biznesit

Sqarimi dhe përkujtimi i marrëveshjeve Kontratat me shkrim të negociuara mirë, të qarta e të kuptueshme i mbrojnë bizneset. Kontratat janë instrumente esenciale që bizneset i përdorin për ta bërë...

Përmbarimi i aktgjykimeve – mundësi efektive e realizimit të së drejtës

Sistemet efektive për përmbarimin e aktgjykimeve janë element jetësor për rritjen ekonomike, krijimin e vendeve të punës dhe rritjen e prosperitetit. Çdo kontratë e papërmbushur, çdo faturë e papaguar...

NDËRMJETËSIMI – Zgjidhja Alternative e Kontesteve

Zgjidhja Alternative e Kontesteve ZAK është akronim i përdorur zakonisht për ombrellën e termit "zgjidhja alternative e kontesteve." ZAK përfshin një spektër të gjerë të menaxhimit të kontestit dhe zgjidhjes...

Abonohuni

━ më të lexuarat

Format ligjore të bizneseve në Kosovë, karakteristikat kryesore, përparësitë dhe dobësitë

1.  Biznes Individual Biznesi individual është person fizik dhe jo juridik, pavarësisht nga kjo, ai mund të lidhë kontratë, të ketë pronë, të ushtrojë padi...

10 Këshilla japoneze për sukses, për të 20-tat si jetë e qetë dhe të 30-tat si vitet e betejave reale të ekzistencës

Lexoni dhe mbani mend këto 10 këshilla për të qenë gati për betejat e jetës: 1. Në të 20-tat kapërceni argëtimin e pakuptimtë, tani është...

Kontrata e Lisingut Financiar në Fushën e Transportit Detar

Kontrata e lisingut (leasing) ose e quajtur ndryshe lisingu financiar (Qeraja Financiare), konsiderohet si një nga kontratat më të përdorura në fushën e kreditimit për transportin....

Ligji i Tërheqjes (The Law of Attraction)-Esther and Jerry Hicks

Ligji i tërheqjes Përmbledhje Libri Hyrje Çfarë ka në këtë libër për mua? Si të bëheni DJ i fatit tuaj. A e keni pyetur veten ndonjëherë sa të...

Fuqia e së tashmes (The Power of Now)-Echart Tolle

Fuqia e së tashmes Përmbledhje libri Hyrje Çfarë ka për mua në këtë liber? Shumë prej nesh e kalojnë kohën ose të bllokuar në të kaluarën e mbushur...